15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:19
No menu items!

Agresorul de la Nana, condamnat la închisoare în alt dosar

spot_img

Ştefan Fileaţă, cunoscut drept ”agresorul de la Nana”, a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Târgu Jiu, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru delapidare

udrea_nana

În acest dosar, Ştefan Fileaţă a fost trimis în judecată alături de doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, Marin Vătuiu şi Dan Liviu Popescu, după ce la începutul anului au fost implicaţi într-un furt de fier vechi.

Inculpaţii şi-au recunoscut faptele de care au fost acuzaţi, magistraţii condamnându-l pe Fileaţă la un an de închisoare pentru complicitate la delapidare. Bărbatul mai avea însă o condamnare cu suspendare de trei ani, decisă anul trecut de instanţele de judecată, iar prin sentinţa de miercuri Judecătoria Târgu Jiu a contopit cele două pedepse în una singură, de patru ani de închisoare, care este cu executare.

Magistraţii i-au respins lui Ştefan Fileaţă o cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, fiind menţinută starea de arest în cazul său.

Totodată, judecătorii au menţinut măsura controlului judiciar în cazul celorlaţi doi inculpaţi, Marian Vătuiu şi Dan Liviu Popescu, ambii fiind salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia. Aceştia au fost condamnaţi, miercuri, la doi ani de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de patru ani.

Cei trei inculpaţi au fost obligaţi de instanţă să despăgubească CE Oltenia cu suma de 36.447 lei, contravaloarea mărfii furate, sentinţa nefiind definitivă.

În luna mai, Ștefan Fileață a agresat o femeie în timpul unei vizite electorale făcute de Elena Udrea în comuna Nana din judeţul Călăraşi. Din 14 mai, bărbatul este în arest preventiv în acest dosar.

Conform mediafax, Ştefan Fileaţă a fost, de asemenea, arestat pentru câteva săptămâni în vara anului 2012. El a fost reţinut chiar în ziua alegerilor locale, la care a participat în calitate de candidat pentru funcţia de primar al comunei Curcani, fiind acuzat că, împreună cu mai multe persoane, a distrus urnele pentru buletinele de vot în mai multe secţii de votare din localitate.

S.M.