11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:44
No menu items!

Adriana Săftoiu apreciază că renunțarea la Cîțu din partea PNL este o chestiune de zile. „Amână momentul pentru a nu da satisfacție USR PLUS”

spot_img

Fostul deputat PNL, Adriana Săftoiu apreciază într-un interviu acordat Recorder că mai devreme sau mai târziu PNL va renunța la premierul Florin Cîțu. Săftoiu spune că după Congresul din 25 septembrie, PNL va lua în calcul debarcarea lui Florin Cîțu, dar cu o recompensă a unui post important. În opinia fostului consilier prezidențial acesta ar fi la BNR.

„Am putut să văd și atitudinea noastră, a PNL-ului, față de USR și atitudinea lor față de noi. Cele două partide nu se respectă. (…) În cei 4 ani de coabitare in Parlament (…) S-au tolerat și din când în când mai izbucneau în culise.”

„În ce privește această coaliție PNL – USR PLUS, sigur ca aveai nevoie de acel om care să poată crea acea lini;te necesară ca să construiască nu liniștea necesară ca să ascunzi mizerii. (…)

„În 1997 în PNȚCD stiau ca o sa vina un moment in care trebuie sa renunte la domnul Ciorbea, dar au prelungit momentul doar pentru ca sa nu dea satisfactie imediat Partidului Democrat. Asa e și acum. Exista un tipar in istorie, daca nu vrei sa esuezi nu faci la fel. Deci mai devreme sau mai tarziu se va renunta la domnul Cîțu, dar pentru ca nu dorim sa dam satisfactie USR amanam acest moment”

„Se ia în calcul schimbarea lui Cîțu și recompensarea cu un post important”

„USR nu va mai intra la guvernare cu Citu premier. Dupa 25 se va lua in calcul schimbarea lui Citu si recompensarea lui cu un post important, cel mai vehiculat zvon a fost BNR. Si are temei, pentru ca atunci cand s-a eliberat postul de viceguvernator BNR au fost doi candidati, Eugen Nicolaescu si Florin Cîțu. Are temei acest zvon, dl Cîțu si-a dorit sa mearga viceguvernator BNR, de ce nu si-ar dori sa fie si guvernator? Drept urmare, dupa 25 septembrie cred ca se va discuta schimbarea dlui Citu din postul de premier, doar daca PNL nu alege varianta de guvern minoritar, dar atunci ne putem lua gandul de la orice reforme serioase pentru ca PNL va trebui sa faca favoruri celor ce voteaza sustinerea lui, iar aceste favoruri nu le vom vedea transparent”

C. Dumitrescu