16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:31
No menu items!

Adrian Năstase despre războiul din Ucraina: „Probabil va dura 2 ani”

spot_img

Fostul premier și ministru de Externe Adrian Năstase crede că războiul din Ucraina va dura, cu aproximație, doi ani, prima lună fiind cea de lupte intense. Adrian Năstase a mai povestit, în emisiunea lui Marius Tucă de la Gândul live, cum a decurs întâlnirea sa, ca premier, cu Vladimir Putin.

„Războiul va dura probabil doi ani, dar în formă acută probabil o lună, după care va urma o poveste cu combatanți cu insurgență, o stare din asta de tensiune nesfârșită”, a previzionat Adrian Năstase.

Fostul premier crede că Vladimir Putin va ieși șifonat din acest război, iar Rusia nu va mai avea aceleași relații comerciale ca până acum, din cauza lui.

„Putin va ieși foarte șifonat! Ce va câștiga? Eventual, o bucată de teritoriu. Deci, ăsta este câștigul? Recunoașterea unui statut? Da și nu, pentru că, practic, el devine nefrecventabil. Si în plus, pentru Rusia va fi pe termen foarte lung o izolare extrem de durerosă”, a mai spus Adrian Năstase.

El a mai povestit despre întâlnirea oficială pe care a avut-o cu Vladimir Putin.

„A fost o întâlnire foarte bună. (…) Am discutat inclusiv problema tezaurului. În povestea asta, îți spun care părerea mea. Chestiunea tezaurului se va rezolva cu Rusia, atunci când temperatura relațiilor cu Rusia va fi mai ridicată. Acum șansele sunt și mai mici decât acum două luni. A fost o discuție absolut normală și mai ales că veneam pe momentul în care fusese ratificat tratatul româno-rus. Și mai mult, întâlnirea venea după ce România fusese acceptată în NATO”, a conchis fostul premier.

Foto: arhiva Agerpres

E. Stan