18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 21:34

Adolescentă, vaccinată greșit. I s-a administrat un ser anti-COVID nerecomandat minorilor. DSP face anchetă

spot_img

O fată de 17 ani a fost vaccinată din greșeală cu un ser care nu este recomandat persoanelor sub 18 ani. Personalul medical nu a verificat vârsta fetei, așa că a decis să îi administreze serul produs de compania ”Johnson&Johnson”.

Adolescenta a mers, miercuri, la centrul de vaccinare amenajat lângă liceul din Târgu Jiu, pentru a se programa pentru imunizare. Fata a prezentat CNP-ul și numele, iar reprezentanții centrului au stabilit ca astăzi, la ora 11.00, să revină pentru imunizarea propriu-zisă. Așa că fata s-a prezentat, joi, la centru cu cartea de identitate în mână. Imediat, cadrele medicale au condus-o în cabina de vaccinare, unde a primit serul de la ”Johnson&Johnson”. După imunizare, fata a fost invitată în sala de așteptare.

Cadrele medicale de la centru și-au dat seama de eroare abia în momentul în care au încercat să îi elibereze fetei adeverința de vaccinare. Aceștia au refuzat să dea documentul, argumentând faptul că sistemul nu îl poate emite din cauza faptului că este minoră, notează Antena 3.

După perioada obligatorie în care a fost ținută sub observație, fata a fost trimisă acasă, nu înainte de a i se recomanda ca, în cazul în care are probleme de sănătate, să meargă urgent la spital.

Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică fac verificări în acest moment la centrul de vaccinare și urmează să stabilească în ce măsură pot elibera un astfel de document.