Administratori de drumuri din Capitală și din cinci județe, amendați pentru că au lipsit de la deszăpezire

Administratorii de drumuri din București și din județele Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Argeş, Gorj au primit 14 amenzi de la Poliție, pentru că nu au curăţat drumurile în ultimele 24 de ore.

Potrivit Poliției Române, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, 12.092 de poliţişti au intervenit cu 6.171 de mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei şi a şoferilor în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice.

Poliţiştii au monitorizat şi contractele de deszăpezire, iar în ultima zi au dat 14 amenzi administratorilor de drumuri din judeţele Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Argeş, Gorj şi Bucureşti, deoarece nu curăţat drumurile de zăpadă, în total aceştia fiind amendaţi cu 7.300 de lei” a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției.

În urma verificărilor, poliţiştii au dat operatorilor economici şase amenzi în valoare de 10.920 de lei, iar şoferii au primit 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.040 de lei pentru lipsa anvelopelor de iarnă sau pentru neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante.

Poliţiştii le atrag atenţia şoferilor să evite pe cât este posibil deplasarea în zonele aflate sub incidenţa avertizărilor meteorologice, să pornească la drum doar după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să-l parcurgă şi la situaţia meteorologică existentă.

R.D.

foto: Ministerul Afacerilor Interne/Facebook

NICIUN COMENTARIU