16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 9:07
No menu items!

Administrația Trump a anunțat noua sa armă în lupta cu pandemia Covid-19

spot_img

Președintele Donald Trump a salutat, duminică, autorizarea FDA a unui tratament pentru coronavirus care utilizează plasma de sânge de la pacienții recuperați, la o zi după ce a acuzat agenția că ar împiedica utilizarea vaccinurilor și altor terapii din motive politice, transmite Reuters. Astfel, tratamentele aprobate în SUA pentru Covid-19 se rezumă la plasma convalescentă, redemsivir și steroizi.

Anunțul Administrației SUA pentru Alimentație și Medicamente (FDA) privind „autorizareade urgență” a tratamentului a venit în ajunul Convenției Naționale Republicane, unde Trump va fi nominalizat să-și conducă partidul pentru încă patru ani.

„Aceasta este ceea ce am căutat să fac de mult timp”, a declarat Trump într-o conferință de presă neobișnuit de scurtă de la Casa Albă. „Astăzi sunt încântat să fac un anunț cu adevărat istoric în lupta noastră împotriva virusului Chinei care va salva nenumărate vieți.”

FDA, explicând decizia sa, a citat dovezi precoce care sugerează că plasma sanguină poate scădea mortalitatea și poate îmbunătăți sănătatea pacienților atunci când este administrată în primele trei zile de spitalizare.

Agenția a mai spus că a stabilit că aceasta este o abordare sigură într-o analiză a 20.000 de pacienți care au primit tratamentul. Pana in prezent, 70.000 de pacienti au fost tratati folosind plasma sanguina, a declarat FDA, cu o scădere cu 35% a ratei mortalității față de alte tratamente.

„S-a părut că produsul este în siguranță și ne simțim confortabili și continuăm să nu vedem semnalele de siguranță”, a declarat Peter Marks, directorul Centrului FDA pentru Evaluare și Cercetare Biologică, a declarat reporterilor în conferință, alături de președintele SUA.

Cu o zi înainte de anunțul FDA, Trump l-a etichetat ​​pe comisarul agenției, Stephen Hahn, într-o postare pe Twitter în care spunea: „Statul profund sau oricine se află la FDA îngreunează companiile de medicamente să obțină oameni pentru a testa vaccinurile și alte terapii. Evident, speră să întârzie răspunsul până după 3 noiembrie. Trebuie să vă concentrați pe viteză și să salvați vieți!”

Trump încearcă să-și consolideze procentele scăzute din sondaje în timpul convenției republicane din această săptămână, iar progresul în tratamente sau un vaccin eficient pentru a obține controlul virusului i-ar ajuta șansele de realegere.