17.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 9:29
No menu items!

Adjunctul Inspecției Judiciare se luptă cu Sistemul, dar avizează protocolul secret cu SRI

spot_img

Inspecția Judiciară a dat publicității protocolul desecretizat, semnat cu SRI în 2016, pe un aviz de legalitate dat chiar de inspectorul-șef adjunct Gheorghe Stan, nimeni altul decât cel care, potrivit surselor noastre, se visează la Secția specială de cercetare a magistraților, nou înființată în Parchetul General.

Protocolul, despre a cărui existență se știa, a fost publicat, marți, de Inspecția Judiciară și aflăm că acesta a fost semnat, în 2016, de Florian Coldea și șeful IJ, Lucian Netejoru, pe avizul de legalitate dat de adjunctul Gheorghe Stan, cunoscut și sub numele de Geani.

Gheorghe Stan este nimeni altul decât cel care a înregistrat-o pe inspectoarea Mihaela Focică în timp ce i se plângea de modul în care a fost tratată în timpul controlului de la DNA, unde a fost supusă unor presiuni greu de suportat, pentru a nu-și duce la bun sfârșit verificările. În vara anului trecut, înregistrarea a fost mediatizată, pentru ca Gheorghe Stan să arate că el se luptă cu statul paralel și că vrea să dărâme Sistemul. Inspectoarea i-a făcut imediat plângere pentru șantaj.

Cu doar un an înainte de aceste incidente, Gheorghe Stan își punea parafa și semnătura pe protocolul secret semnat cu SRI, deci cu Sistemul cu care el se lupta. Acum, „Geani” țintește spre nou-înființata secție pentru cercetarea magistraților, la Parchetul General.

Ioana Theodoru