9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 1:20

Adina Florea, despre urmărirea penală în cazul Laurei Kovesi: “Există măsuri referitoare la modalitățile de citare și aducere”

spot_img

Procurorul Adina Florea a declarat, joi, în privinţa anchetei care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, că stadiul cercetărilor nu are legătură cu activitatea personală a fostei şefe DNA, subliniind totodată că este vorba despre un dosar deschis în decembrie 2018. 

„Este o anchetă în derulare în care s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de una dintre persoanele din dosar. Nu este vorba despre nicio legătură între activitatea personală a unora dintre persoanele cercetate şi stadiul anchetei. Stadiul urmăririi penale de la acest moment a impus începerea urmăririi penale. (…) Aceste întrebări ale dumneavoastră par să fie presiuni care se fac cu privire la o anchetă în curs de desfăşurare.

Este un dosar ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. Este o anchetă în curs unde se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor şi se va respecta legea”, a declarat Adina Florea.

Ulterior, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Adina Florea a precizat răspunzând întrebărilor jurnaliștilor: “O să îmi rezerv dreptul de a ma repeta, e o activitate în curs de urmărire penală, care reprezintă o importanță egală cu orice activitate desfășurată în orice altă speță. Se respectă exact aceleași drepturi procesuale, nu se analizează nimic cu dublă măsură. Există măsuri procesuale, referitoare la modalitățile de citare și la aducerea persoanei respective”, a declarat Adina Florea la CSM.

Fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Aceasta a spus că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

R.D.