20.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021 - 4:20

Adeverințe false de vaccinare pentru fotbaliști. Percheziții acasă la antrenor și la soția sa, medic de familie

spot_img

Trei percheziții au loc, joi dimineață, la adrese din localitățile Corbii Mari, Pucioasa și Aninoasa, la persoane suspectate că au eliberat certificate de vaccinare false pentru fotbaliști.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, pun în aplicare mandatele de percheziție la persoanele bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic.

Conform unor surse judiciare, este vorba de sediul unui cabinet medical individual din comuna Corbii Mari, la sediul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa și la domiciliul unui medic de familie din comuna Aninoasa.

Și asta după ce antrenorul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa și-ar fi convins soția, medic de familie, să elibereze adeverințe de vaccinare false pentru 10 jucători ai echipei,  pentru a putea participa la competiții sportive.

Astfel, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a adeverințelor de vaccinare anti-COVID-19, fiind puse în aplicare 13 mandate de aducere.

Potrivit IPJ Dâmbovița, din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., medicul de familie ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.

                                                                                                                  Adina Silav