0.4 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023 - 3:50
No menu items!

Acțiunile caritabile și stresul pandemiei i-au adus unui milionar român minimul de pedeapsă pentru tentativă de omor

spot_img

Trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce a înjughiat o angajată de mai multe ori în gât, piept și adomen, milionarul Mihai Tufan s-a ales cu o pedeapsă de puţin peste 2 ani închisoare, cu suspendare. Decizia nu e definitivă, primul termen al apelului urmând să fie judecat pe 2 decembrie de Curtea de Apel București.

 Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Mihai Tufan, pe data de 8 octombrie, la 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare pentru tentativă de omor, iar Parchetul Trinbunalului Bucureşti a făcut apel.
Printre argumentele în favoarea inculpatului, judecătorul a reținut recunoașterea faptei, lipsa antecedentelor penale, dar și faptul că a făcut acţiuni caritabile, în contextul în care antreprenorii traversează o perioadă dificilă, generată de pandemia de SARS-CoV-2.
 
Totodată, magistratul a ţinut cont de faptul că Tufan a încheiat un acord de mediere cu partea vătămată, căreia i-a plătit cheltuielile de spitalizare.
 
În seară de 9 aprilie anul acesta, milionarul a încercat să o omoare, cu mai multe lovituri de cuţit, pe Daniela Huhulea (36 ani), directoare la Elsid, una dintre companiile deţinute de Tufan, scrie Ziare.com. Cei doi se aflau în maşina afaceristului, iar femeia era la volan. După ce a reușit să oprească mașina, femeia a deschis portiera în încercarea de a scăpa de agresor, dar a rămas prinsă în centura de siguranță.
 
Sursa foto: Puterea