24.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 19:45
No menu items!

A murit Diane Disney Miller, fiica lui Walt Disney

spot_img

 Diane Disney Miller

Diane Disney Miller, filantroapă şi fiică a renumitului pionier al animaţiei americane Walt Disney, a murit marţi, în California, la vârsta de 79 de ani, informează Reuters.

Diane Disney Miller a decedat în oraşul Napa din nordul Californiei în urma rănilor suferite după ce a căzut în reşedinţa sa, au precizat reprezentanţii Walt Disney Family Museum din San Francisco, potrivit CNN.

Bob Iger, director executiv al companiei Disney, a afirmat că întregul grup american, înfiinţat de fraţii Walt şi Roy Disney în 1923, este „profund întristat de această pierdere”.

„În calitate de îndrăgită fiică a lui Walt Disney şi de sursă de inspiraţie pentru crearea parcurilor Disneyland, ea ocupă un loc special în istoria Walt Disney Company şi în inimile fanilor din lumea întreagă”, a precizat Bob Iger într-un comunicat.

Diane Disney s-a născut în 1933 şi s-a căsătorit cu jucătorul profesionist de fotbal american Ron Miller în 1954. Ron Miller a devenit preşedintele companiei în 1978 şi director executiv al acesteia în 1982.

Diane Disney a avut un rol hotărâtor în realizarea proiectului Walt Disney Concert Hall, o celebră sală de concerte, construită pe baza planurilor întocmite de arhitectul Frank Gehry, în centrul oraşului Los Angeles.

Sora ei adoptată, Sharon Mae Disney, a murit în 1993.

C.A.