9.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 2:15
No menu items!

A murit actorul Aurel Cioranu

spot_img

„Părăsirea scenei a fost discretă ca și ieșirea din această viață. Ne luăm rămas bun de la un om sensibil, cald, generos și binevoitor”

cinemagia.ro

Actorul Aurel Cioranu a murit la vârsta de 84 de ani, iar admiratorii îi pot aduce un omagiu vineri, la capela Cimitirului Dămăroaia, anunță Teatrul Bulandra.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, la ora 14,00 la Cimitirul Dămăroaia. Aurel Cioranu s-a născut la 17 octombrie 1929, la București și a absolvit în anul 1954 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

La Teatrul Bulandra a jucat în spectacole precum: „Melodie varșoviană” de Leonid Zorin, regia Ivan Helmer, „Viteazul” de Paul Anghel, regia Valeriu Moisescu și Petre Popescu, „O scrisoare pierdută”, de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei, „Barbul Văcărescul vânzătorul țării” de Iordache Golescu și „Occisio Gregorii” de Samuil Vulcan, regia Alexandru Tocilescu, „Răzbunarea lui Cupidon” de Eugene Labiche, regia Ion Lucian și „Somnoroasa aventură” de Teodor Mazilu, regia Tudor Mărăscu.

Talentatul actor a jucat în filme precum „Erupția” (1957), „D-ale carnavalului” (1958), „Haiducii lui Șaptecai” (1971), „Brigada Diverse în alertă!” (1971) și „De ce trag clopotele, Mitică?” (1981), dar și în spectacole de teatru tv.

Uniunea Teatrală din România (UNITER) își exprimă regretul față de dispariția artistului. „Părăsirea scenei a fost discretă ca și ieșirea din această viață. Ne luăm rămas bun de la un om sensibil, cald, generos și binevoitor”, se arată într-un comunicat al UNITER.

C.A.