16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 14:51

A început scandalul și în USR PLUS. De ce nu vrea Dacian Cioloș ca la Congres să participe DOAR membrii vaccinați

spot_img

Scandal în ședința Biroul Național USR PLUS în care s-a discutat despre organizarea Congresului din luna octombrie, la care va fi aleasă noua conducere a partidului. Dacian Cioloș vrea ca la Congres să poată participa și membrii care nu s-au vaccinat din motive medicale, deși o decizie anterioară, luată tot în același cadru, stabilește prezența doar a membrilor vaccinați.

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a susținut că sunt oameni care nu se pot vaccina împotriva COVID-19 deoarece au contraindicație pentru vaccin, motiv pentru care trebuie schimbată această hotărâre a Biroului Politic Național. Cioloș a precizat că aceasta solicitare a venit de la unii membri de partid, conform Digi24.ro

USR-ul lui Dan Barna nu a fost de acord, astfel că s-a supus la vot propunerea, pe care Dacian Cioloș a mai îndulcit-o – persoanele nevaccinate din cauze medicale să prezinte test. 

„Nu putem să ne poziționăm ca partid pro-vaccinare și să facem Congres cu oameni nevaccinați”, au declarat, pentru sursa citată, surse participante la ședință.

Deși membrii PLUS au susținut la vot solicitarea lui Cioloș, aceasta nu a întrunit suficiente voturi încât să fie adoptată, iar decizia finală a rămas ca la Congres să participe doar cei care fac dovada vaccinării.

“Eu sunt vaccinat, aici nu e vorba despre nimeni din Biroul Național sau din conducerea partidului ci despre colegi de la care am primit sesizări și ne dorim să găsim pentru ei soluții și în același timp să susținem și campania de vaccinare ca partid”, a declarat Dacian Cioloș.

La Congresul USR PLUS din 2-3 octombrie, formațiunea își alege președintele partidului, în acest moment având doi copreședinți – Dan Barna și Dacian Cioloș.

M. Nedelcu