20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:48
No menu items!

90 de blocuri din București, fără apă caldă până la finalul lunii

spot_img

90 de blocuri din centrul Capitalei nu vor avea apă caldă până pe 30 aprilie, cauza fiind modernizarea unui tronson de doi kilometri de conductă din Magistrala 2 Sud, a anunțat Termoenergetica, luni, 22 aprilie.

Conducta înlocuită a fost dată în funcțiune în 1963, iar principalele zone afectate sunt șoseaua Ștefan cel Mare și strada Barbu Văcărescu, se arată pe site-ul companiei care aparține Primăriei Capitalei. „Lucrarea are în vedere mai multe intervenții prin care vor fi demontate provizoratele care asigură în prezent alimentarea și vor fi executate sudurile și operațiunile impuse de reîntregirea tronsoanelor cu diametre de 500 şi 700 mm. Tot acum, se vor monta suporți metalici și o lungime de aproximativ 80 de metri de conductă preizolată, iar după finalizarea lucrărilor va fi efectuată şi proba de presiune a acestui tronson de magistrală”, a transmis Temoenergetica.

În aceeași perioadă va fi refăcut și racordul principal de alimentare de la Institutul Matei Balș, racord care are o vechime de aproape 60 de ani. În acest moment, se lucrează în toate sectoarele Capitalei la înlocuirea țevilor vechi de apă caldă, dar majoritatea lucrărilor vor fi terminate până joi, 25 aprilie.

D.Constantin