14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 7:33
No menu items!

80 de ani de la sosirea la putere a lui Adolf Hitler

spot_img

Germania comemorează 80 de ani de la învestirea în funcția de cancelar a lui Adolf Hitler printr-o serie de expoziții care subliniază responsabilitatea permanentă a Berlinului pentru crimele comise de naziști. Actualul cancelar german, Angela Merkel, va inaugura astăzi o expoziție cu titlul „Berlin 1933, pe calea dictaturii „.

Într-un mesaj video publicat încă de sâmbăta trecută pe internet, cancelarul Angela Merkel insistă asupra responsabilității țării sale pentu crimele naziștilor și în special pentru Holocaust.

„Noi suntem puși în fața istoriei noastre. Nu ascundem nimic. Trebuie să ne confruntăm cu istoria pentru a putea deveni un partener de încredere”, a declarat Merkel.

O altă expoziție, cu tema „Berlinul și naziștii” va fi inaugurată pe 31 ianuarie la Muzeul de Istorie al Germaniei. De asemenea, pentru prima dată din 1945, în Germania ar putea fi re-publicată cartea „Mein Kampf” scrisă de Hitler în 1924.

Acum 80 de ani, liderul Partidului Național-Socialist al muncitorilor germani, Adolf Hitler, a fost numit cancelar și era desemnat de către președintele Germaniei, Paul von Hindenburg, să formeze noul guvern. E.S.