23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:39
No menu items!

8.000 de turiști și 3.000 de mașini au călcat, în weekend, plajele din rezervația naturală

spot_img

Plajele, cândva sălbatice și pustii, de la Vadu, Corbu și Capul Midia, au fost transformate într-un furnicar, în acest weekend, de mii de turiști. Aproape 3.000 de mașini și rulote au călcat vegetația din habitatele din Rezervația Biosferei Delta Dunării, în ciuda obligației de conservare. De asemenea, oamenii au campat pe plaje, potrivit administrației rezervației.

otrivit Administraţiei Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD), pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8.000 de turiști cu 3.000 de mașini, pe plaja Corbu – 1700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia – 320 de turiști și 150 mașini.

„Din păcate, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi. Reamintim că zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare”, precizează ARBDD.

SURSA FOTO: www.g4media.ro