19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:07
No menu items!

65 de familii care și-au luat teren la Corbeanca sunt audiate la DNA, în dosarul primarului acuzat de corupție. Printre martori, Gabi Szabo

spot_img

Gabi Szabo și soțul ei au fost audiați, miercuri, la DNA, în dosarul în care apare numele lui Valeriu Anton, primarul din localitatea Corbeanca. 65 de astfel de familii, care au cumpărat terenuri în zonele verificate acum de procurorii anticorupție, vor da cu subsemnatul la DNA.

Potrivit informațiilor din dosar, primarul este acuzat de luare de mită, spălare a banilor și instigare la spălare a banilor, în legătură cu mai multe terenuri din localitatea Corbeanca. Procurorii anchetează modul în care un proprietar de mai multe terenuri ar fi vândut, cu complicitatea edilului, parcele pentru 65 de familii. Printre acestea se numără și Gabriela Szabo și soțul ei, Zsolt Gyöngyössy.

”Mai mulți proprietari din Corbeanca am achiziționat un pământ și, astăzi, suntem invitați la DNA. Sunt martor, am achiziționat terenul acum foarte mulți ani, nu-mi place să vorbesc despre așa ceva. Am pus la dispoziția DNA actele de cumpărare a unei parcele de 1000 de metri care se află chiar în spatele casei, actele sunt perfect legale, tranzacția am făcut-o prin mandatar și notar”, a declarat Gabriela Szabo, la ieșirea din sediul DNA, conform Antena 3.

La rândul său, Zsolt Gyöngyössy – soțul Gabrielei Szabo – a declarat că respectivul teren a fost cumpărat ”de bună credință”.

Primarul comunei ilfovene Corbeanca, Anton Valeriu, a primit amndat de arestare, alături de nepotul său, implicat în același dosar. 

M. Nedelcu