16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:19
No menu items!

47 de morți și 16 dispăruți în urma erupției vulcanului din Japonia

spot_img

Operațiunile de căutare și salvare se desfășoară cu dificultate pe muntele de 3.067 m, acoperit de un strat gros de cenușă și pietre

ontake- eruptie vulcan japonia

Șaisprezece persoane, suprinse probabil de erupția vulcanică de pe muntele Ontake (centrul Japoniei), sunt date dispărute, la șase zile de la producerea catastrofei, au anunțat vineri dimineață autoritățile locale, preluate de AFP.

Cei 16 excursioniști dați dispăruți, care au depus declarații de ascensiune pe muntele Ontake înainte să meargă la vulcan, iar familiile nu au mai avut vești de la ei din acea zi, se alătură celor 47 de morți găsiți și identificați.

Operațiunile de căutare și salvare se desfășoară cu dificultate pe muntele de 3.067 m, acoperit de un strat gros de cenușă și pietre, la care se adaugă vaporii, fumul și gazele toxice emanate din mai multe cratere. Căutările fuseseră suspendate marți din cauza riscului unei noi erupții violente, însă miercuri s-au reluat, descoperindu-se alte cadavre. Joi la prânz au fost din nou întrerupte din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Acest bilanț, care riscă să crească, face ca această erupție vulcanică bruscă este cea mai gravă de acest tip din Japonia după război.

C.A.