12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 1:17

40 de posturi din Ministerul Economiei, cu salarii de mii de euro, desființate

spot_img

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, desfiinţarea a 40 de posturi din Ministerul Economiei, a anunțat ministrul Claudiu Năsui, care susține că acești angajați aveau salarii de “mii de euro”.

“În şedinţa de guvern de ieri, am desfiinţat 40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună şi pensie specială. În teorie, funcţiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică ştim cu toţii ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Iniţial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri şi pensii speciale”, a scris miercuri Claudiu Năsui.

El a subliniat, din nou, că statul ar trebui să reducă la zero impozitele pe muncă.

De asemenea, Năsui mai susține că trebuie reformat modul în care este promovat turismul şi a arătat că soluţia este înfiinţarea organismelor de management al destinaţiilor.

E. Stan