14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 18:42

371.000 de români au trecut prin testarea pentru COVID-19. Ziua moțiunii pentru Nelu Tătaru

spot_img

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit, în platoul Antena 3, că până în acest moment au fost testaţi 371.000 de români şi au fost efectuate 610.000 de teste. Declarația a fost făcută în ajunul dezbaterii moțiunii simple de cenzură ce îl privește. Luni seară, ministrul a făcut un tur al televiziunilor, explicând la TVR viziunea sa despre modul în care este gestionată pandemia de SARS-CoV-2 în România.

”Aş fi vrut să gândim un pic altfel, să nu grăbim politica peste momentul medical. Suntem într-o cădere economică, într-un context pandemic şi ar trebui să ne gândim şi la o parte economică”, a declarat Nelu Tătaru la TVR 1, luni seară, referindu-se la moţiunea simplă care-l vizează.

Tătaru mai spune că nu vrea să intre în polemică în această perioadă de pandemie.

Cred că toată această perioadă, în care o ţară răbda, când 1.500 de oameni mureau, când peste 24.000 de oameni erau infectaţi, când 3.168 de cadre medicale erau infectate, când 11 cadre medicale mureau, aceşti domni care acum caută diverse motive, ba mai mult bagatelizează ce s-a întâmplat în această perioadă, să fi ieşit în faţă. Nu i-am văzut. Poate atunci ar fi vrut să îi vadă şi alegătorii din colegiile lor, ce fac pentru ei într-un moment cu adevărat de criză. Nu vreau să intru în polemică, polemica este pentru politică, eu sunt un profesionist, este o parte medicală pe care vreau să o duc până la capăt în acest episod pandemic. După aceea putem discuta şi politică”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Oficialul susține că este îngrijorătoare atitudinea celor care bagatelizează virusul și arată că mediul politic a intervenit prea mult în problema coronavirusului.

″Îngrijorătoare este atitudinea celor care instigă la nerespectarea acestor precauţii şi este foarte grav acest lucru. Marea masă a românilor au respectat şi au răbdat trei luni. Să ajungi de o lună de zile să îi strici toată perioada, răbdarea, suferinţa pe care a strâns-o prin a-i arăta că nu a fost nimic…”, a explicat mai apoi ministrul din platoul Antena 3.

Moţiunea ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, depusă de PSD, va fi dezbătură marţi, iar miercuri va fivotată.