7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:59
No menu items!

30 de copii au murit la spital pentru că medicii nu au avut cu ce să îi trateze

spot_img

Mor copiii în cel mai mare spital pediatric din ţară, deoarece statul nu asigură aparatură şi specialişti. Este semnalul de alarmă tras astăzi de medicul Mihai Cârstoveanu. Acesta a explicat la „Sinteza Zilei” că 30 de bebeluşi au murit în ultimul an, pentru că medicii de la „Marie Curie” nu au avut cu ce să îi trateze. Statul nu cumpără aparatură, medicamente şi nu angajează specialişti, spune renumitul medic, citat de Antena3.

Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei de Terapiei Intensivă de la spitalul „Marie Curie” din Bucureşti a vorbit la Sinteza Zilei despre un adevăr ascuns până acum de autorităţi. În ultimul an, 30 de bebeluşi au murit în saloanele spitalului pentru că medicii nu au avut dotările necesare să-i salveze.

„Au murit 30 de copii pentru că stau pe listele de aşteptare. Sumele alocate pentru acţiunile prioritare scad de la an la an, deşi memoriile sunt tot mai importante în acest mod. Atenţia pentru pediatrie, în ţara aceasta, nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă adulţii.”

„Anul acesta, şi mai trist, înţelegem ce înseamnă pandemia, toţi avem cunoscuţi, prieteni bolnavi, însă aceste atitudini discreţionare sunt convins că ne vor costa pe termen lung”, a spus medicul Cârstoveanu.