23.7 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 11:05
No menu items!

Șeful interimar al Poliției a anulat dispoziția prin care comisarul Gavriș fusese detașat la Harghita. Procesul contra IGPR rămâne fără obiect

spot_img

Noul șef interimar al Poliției, Eduard Mirițescu, a acceptat înfrângerea și a anulat dispoziția prin care comisarul Radu Gavriș era transferat la IPJ Harghita, începând cu 1 septembrie, de pe funcția de adjunct al Poliției Capitalei pe care o ocupase prin concurs. Procesul lui Gavriș rămâne, astfel, fără obiect, chiar dacă avocații IGPR au susținut că polițistul este favorizat de relația specială pe care ar avea-o cu magistrații din Capitală. IGPR mai are de plătit cheltuielile de judecată pentru etapa de proces în care s-a decis suspendarea acestui ordin.

„In mod cu totul surprinzator, pentru mine, cel putin, IGPR a achiesat la pretentiile reclamantului. Concret, IGPR a revocat in mod expres detasarea lui Gavris la Harghita.”, a scris pe Facebook avocata Elenina Nicuț.
 

 

Conform unor surse citate de G4meda, dispoziția fostului șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, a fost anulată începând cu data de 2 octombrie 2020, a treia zi după ce avocata comisarului Radu Gavriș a obținut suspendarea ordinului, iar judecătorii bucureșteni au respins o cerere neobișnuită a IGPR de strămutare a dosarului.

Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni, a anunţat pe 1 septembrie Poliţia Română printr-un comunicat de presă.

Dispoziția a fost ultima semnată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte să îşi dea demisia. Cititi, aici, detaliile.