16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:56
No menu items!

30.000 de artiști încă mai așteaptă ajutorul de pandemie. Guvernul dă bani Festivalului de teatru de la Sibiu

spot_img

30 de mii de artiști români încă mai așteaptă, în luna iulie, ajutoarele promise de Guvern în timpul pandemiei, în 2020. Dan Bittman comenta, zilele trecute că sumele întârzie, probabil, pentru că „vin cu porumbei voiajori”. Miercuri, în ședința de Guvern, a fost adoptat un proiect prin care se alocă fonduri de la bugetul de stat doar pentru Festivalul de teatru de la Sibiu, ne-a anunțat vicepremierul Dan Barna.

Vicepremierul Dan Barna, care este și deputat USR PLUS de Sibiu, ne-a anunțat, pe Facebook, că Guvernul a alocat 2,7 milioane de lei pentru organizarea în bune condiții a Festivalului de la Sibiu, un proiect „pe care îl susțin de ani de zile cu toată convingerea pentru că este unul din evenimentele culturale emblematice ale României”.

Mulți dintre cititorii paginii politicianului au comentat negativ această alocare de fonduri, în condițiile în care tot sectorul artistic a avut de suferit în ultimul an și jumătate, iar banii promiși de la Guvern în 2020 nu au venit nici în iulie 2021.

„Banii NU au venit în pandemie. O parte s-au dus către festivalul Untold, dar către cei care chiar au avut nevoie au venit 4.000 de lei lunar, din care 2.000 au fost taxe. Aceste 4 miliarde fac parte din cele 80 de miliarde de euro promise de președintele Klaus Iohannis. Sunt încrezător și aștept să sosească banii cu porumbeii voiajori. Banii aceștia au fost repartizați, probabil, pe hârtie. Orban se luptă în continuare cu pandemia, care a cam murit de la începutul anului. Au găsit în fiecare zi motive să deturnăm atenția românilor de la problemele reale. Banii ăștia nu vor fi primiți de nimeni, probabil vor face parte din noua campanie politică”, a declarat, acum câteva zile, Dan Bittman.

Festivalul de la Sibiu are loc între 20 și 29 August și se desfășoară sub motto-ul “Construim speranța împreună în 2021”. Cei care vor merge la Sibiu vor avea ocazia să aleagă între 600 de spectacole produse de artiști din 37 de țări.

Marilena Nedelcu