16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:01
No menu items!

25 de copii l-au ales pe Gruia FOTO/VIDEO

spot_img

Duminică, în ziua în care oamenii mari îşi aleg primarii, Complexul Veterinar Marco Vet a fost gazda unui eveniment  în care 25 de copii aflați in grija Fundației Edulier Corbeanca şi-au ales cel mai bun prieten, pe Gruia.

Pe cele 10 hectare pe care întinde Complexul, a fost organizată o petrecere pentru copiii cu situaţie socială precară.

Este un prim eveniment dintr o serie de multe altele pe care Marco Vet le va organiza. Dragostea pentru copii şi pentru animale ne face să îmbinam acţiunile, astfel încât să le oferim bucurie tuturor. De altfel, şi copiii şi câinii au sentimente sincere şi necondiţionate. Avantajul nostru este că avem un spaţiu ofertant, 10 hectare, dar avem şi scoala noastră de dresaj, şi coafor de câini şi pensiune, astfel încât le putem oferi clienţilor noştri şi oaspeţilor nostri multe posibilităţi să-şi petreacă timpul liber„, a declarat dr Radu Mocanu, medic veterinar şi director marketing la Marco Vet.

Evenimentul a început la ora 12.00, cu demonstrații de dresaj canin, oferite de dresorii de la Marco Vet și a continuat cu paradele eroilor patrupezi de la Clubul Câinilor Utilitari. Personajele de poveste au fost alături de  copii,  iar picturile pe faţă au rezistat în timpul jocului şi al plimbărilor cu poneii.

Le mulțumesc celor de la Marco Veț pentru atenția pe care o acordă educației și relațiilor sănătoase,  pe termen lung dintre copii și animale! Edulier crede în bazele sănătoase ale educației tuturor copiilor ca premiza a unei comunități viitoare de succes,  în care animalele au un rol important”,  a declarat, la rândul său, Cristiana Ionescu,  fondatorul Asociatiei Edulier.

Scopul acestui eveniment a fost de a le oferi celor mici nu doar o petrecere de ziua copilului, ci și posibilitatea de a-şi alege un prieten pe viaţă dintre câinii adoptați de Marco Vet.

 

Alegerea nu a fost deloc grea. Un superb pui de maidanez este, începând de duminică, cel mai nou prieten al copiilor de la Fundaţia Edulier Corbeanca. Marco Vet va asigura permanent hrana si asistenţa medicală pentru Gruia. 

Clinica Marco Vet (www.marcovet.ro)  a fost înfiinţată din dragoste pentru animale şi cuprinde  un spital, o pensiune şi o şcoală de dresaj.

Spitalul  oferă o gamă largă de servicii medicale care asigură o viata cât mai sănătoasă animalelor de companie. Marco Vet deţine propriul laborator de analize şi oferă spitalizare şi servicii de igienă si cosmetice.

Pensiunea  Marco Vet  oferă ingrijire, hrană, odihnă şi plimbare  pentru animalele de companiei atunci când stăpânii sunt plecaţi.

Şcoala de dresaj Marco Vet are cele mai avansate metode de dresaj pentru câinii şi combină lecţiile de dresaj cu socializarea.

Edulier (www.edulier.ro)  este o asociație non-profit ce are în centrul preocupărilor sale educația. În acest sens, încă de la înființare, şi-a propus crearea unei punți între două categorii sociale ale județului Ilfov – familiile bogate şi cele sărace, educarea părinţilor spre toleranţă şi implicare, realizarea unui grup de iniţiativă, cu cei ce pot ajuta la schimbare, pornind inițial în Corbeanca, cu ateliere de educație non-formală. Astăzi, Edulier înseamnă 10 proiecte implementate  în beneficiul comunității, 50 de voluntari implicați, 100% voluntariat, peste 10.000 ore de voluntariat, peste 500 copii care au primit daruri de Crăciun, 411 copii care au primit ajutor de Paște, peste 450 de copii trimiși lașcoală în 2015. Din 2014 am extins activitatea către Periș, Bălteni, Buriaș, (Ilfov), Ciocănari (Dâmbovița), Ograda (județul Ialomița), București, Daia (județul Giurgiu). Anul 2016 reprezintă încă o premieră, deschiderea primului Centru pentru copiii cu TSI (dislexie, discalculie, disgrafie) din România.

R.D.