9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 12:54
No menu items!

21% din cazurile de COVID-19 din România au venit din străinătate. Jumătate din diagnostice, puse după contactul direct cu persoane infectate

spot_img

Din totalul de 1.950 de cazuri confirmate în perioada primei luni a epidemiei de SARS-CoV-2, 420 de îmbolnăviri au fost inregistrate la persoane care au revenit în România din străinătate, ponderea cazurilor de import fiind de 21.5%. Acestea au fost în scadere în fiecare săptămână, susține INstitutl Național de Sătătate Publică. Cea mai frecventa țară de import a cazurilor rămâne Italia, urmată de Spania, Marea Britanie, Franța si Germania, conform unei analize oficiale, citată de hotnews.ro.

Aproape jumătate dintre cazurile de coronavirus în România (47.5%), confirmate în prima lună a epidemiei, au fost urmare a contactului apropiat cu persoane infectate sosite in Romania sau cu contactii acestora, se arată într-o analiză care urmărește cazurile înregistrate între 26 februarie și 29 martie.

În prioada analizată au fost confirmate 1.950 cazuri de infectie cu coronavirus Covid 19, din care 43 decese.

Dacă în primele două săptămâni numărul de cazuri a fost de unul sau două zilnic, începând cu 10 martie, trendul a devenit ascendent, media urcând până la 30 și dublându-se apoi la fiecare trei zile.

Potrivit documentului citat, media incidenței cumulate la nivel national este de 8,77 la 100.000 de locuitori, cea mai ridicată incidență fiind în Suceava.

De asemenea, 75% din cazuri au fost confirmate la persoane cu vârste cuprinse între 40-79 ani, iar 127 în grupa de vârstă de peste 80 de ani. Vârsta medie a decedaților a fost de 66 ani, toate cazurile având boli cronice asociate.

În perioada analizată 16,2% dintre cazuri au fost înregistrate în rândul personalului sanitar, infectarea fiind constantăîn ultimele două săptamâni.