15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:22
No menu items!

17 companii din industria cosmeticelor, prezente la ”Italian Beauty & Day Care”, organizat în București

spot_img

ICE- Agenția Italiană pentru Comerț Exterior organizează marți, 21 iunie, la Hotelul Marshal Garden din București prima ediție a ”Italian Beauty & Day Care”, cu scopul promovării unui sector de excelență al industriei din Italia, prin facilitarea întâlnirii dintre cererea și oferta din sector.

Vor fi prezenți peste 100 de participanți, inclusiv importatori, distribuitori de produse cosmetice, reprezentanți ai lanțurilor farmaceutice și clienți din rețeaua retail, potrivit unuicomunciat al ICE.

Conferința va fi deschisă de către un reprezentat al Ambasadei Italiei și de către Luca Gentile, directorul ICE al biroului din București. Evenimentul, sub egida Festivalului Italian, va continua cu întâlniri B2B între cele 17 companii italiene de cosmetice și produse pentru îngrijirea personală invitate de către ICE și operatorii locali.

Produsele expuse vor varia de la cosmetice profesionale, produse de consum pentru igienă,  produse de îngrijire personală și dispozitive medicale.

Statisticile indică faptul că exporturile de produse cosmetice au atins în 2015 cifra de 3,7 miliarde de euro (+10%) cu previziuni care indică o creștere de până la 4 miliarde de euro în 2016.

În clasamentul țărilor partenere ale României (2015) Italia se situează pe locul al șaptelea ca furnizor de produse cosmetice cu o valoare de 35 de milioane de euro, în creștere cu 14% față de anul precedent, ceea ce reprezintă 7% din totalul importurilor românești de asemenea produse.

V.B.