3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:54
No menu items!

Accidentul din Brașov. Majoritatea copiilor vor fi externați

spot_img

O parte dintre copiii din Iași răniți în accidentul rutier produs, vineri, pe DN1,în localitatea Perșani (județul Brașov) vor fi externați sâmbătă din spitalele unde au fost transportați pentru îngrijiri medicale, a declarat prefectul Ciprian Băncilă, citat de Agerpres.

“De la Spitalul Clinic de Copii vor fi externați după ora 12.00 un număr de 11 din cei 12 copii internați. Unul care este operat va mai rămâne câteva zile în spital, dar este în afara oricărui pericol. De la Spitalul Militar, trei au fost externați vineri seara, iar doi urmează să plece azi. Dintre cei patru copii internați la Spitalul Sf. Constantin, trei vor fi externați sâmbătă. Pentru o fată care ar avea nevoie de operație se așteaptă acordul părinților. Dacă vor dori să fie operată la spitalul din Brașov, va rămâne în continuare în grija medicilor, dacă nu va fi externată”, a precizat prefectul.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență mai sunt internate un număr de șase persoane, dintre care una este la Terapie Intensivă, dar starea ei s-a ameliorat ușor. Toți cei internați în acest spital vor mai rămâne câteva zile, pentru că au avut politraumatisme multiple care necesită mai multe zile de spitalizare, a mai spus prefectul de Brașov.

Părinții copiiilor care au ajuns vineri seara la Brașov au avut asigurată cazare gratuită la un internat școlar.

Un autobuz în care se aflau 30 de persoane a fost implicat, vineri, într-un accident rutier, pe DN1, în zona localității Perșani, după ce a acroșat un parapet din beton care separă sensurile de mers, într-o curbă la dreapta, și s-a răsturnat pe celălalt sens de circulație. În urma accidentului, patru persoane au murit. Ceilalți pasageri, cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani, au fost transportați la patru spitale din Brașov cu politraumatisme.

R.D.

foto: facebook