15.4 C
București
joi, 2 mai 2024 - 10:21
No menu items!

Zboruri anulate în Italia din cauza unei greve a lucrătorilor din aeroporturi

spot_img

Greva națională de 24 de ore a lucrătorilor din aeroporturi și companii aeriene, programată pentru vineri, 24 noiembrie, în Italia, va duce la anularea a zeci de zboruri. În timp ce alte legături sunt garantate prin lege și, prin urmare, vor fi operate.

Greva a fost organizată de sindicatele Flai, Usb, Ost Usb și Cub și va implica lucrătorii din companiile de servicii de handling aeroportuar, angajații companiilor de transport aerian din sectorul handling și lucrătorii din sectorul aerian, aeroportuar și din sectoarele conexe. Intervalul orar este cuprins între orele 00:01 din 24 noiembrie și 23:59 din aceeași zi.

Impactul general asupra mișcărilor aeriene nu este clar deocamdată. Singura companie care asigură zborurile anulate este Ita Airways: vor fi 42 de plecări anulate, toate pe rute interne, dintre care 36 în ziua grevei, „în timp ce toate zborurile internaționale sunt garantate”, explică compania aeriană tricoloră.În comunicatul său, Autoritatea Națională de Aviație Civilă (Enac) amintește că greva exclude „toate zborurile, inclusiv cele charter” programate să plece între orele 7-10 și 18-21, „toate zborurile charter spre/de la insule autorizate sau notificate în mod regulat înainte de data proclamării grevei” și „zborurile de legătură cu insulele cu o singură frecvență zilnică, cu excepția traficului continental”. De asemenea, sunt asigurate o serie de legături intercontinentale.

D.Constantin