3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 6:33
No menu items!

15 producători de alimente din România s-au promovat la Gulfood Dubai 2016

spot_img

Asociația pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR) a anunțat că a organizat participarea României, cu pavilion național, la expoziția Gulfood Dubai, în Emiratele Arabe Unite, în perioada 21-25 februarie.

Producătorii români și-au promovat oferta de export din sectoarele de carne, conserve, panificație, patiserie și dulciuri, ceaiuri, dulcețuri, brânzeturi și fructe uscate.

La aceast eveniment au participat 15 producători din România: Annabella Fabrica de conserve Râureni, Artesans del Sucre, Avicola Găești, Boromir Ind, Croco, Five Continents Group, Germino, Kalpo, MGC International Investments, Natural, Orlando Import Export 2001, Pambac, Rochus, Romdil Com și Scandia Food.

APAR, membră a Federației Naționale PRO AGRO, a colaborat în organizarea evenimentului cu cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

”Datorită Consulatului României în Dubai, spațiul expozițional alocat producătorilor români a fost în zona Arena a expoziției Gulfood Dubai, zonă unde au expus toți jucătorii importanți europeni, fapt care a potențat efectul comercial al prezenței fizice cu stand a României la această manifestare”, potrivit unui comuncat al APAR.

La manifestarea din acest an au fost prezenți peste 90.000 de oameni de afaceri din peste 160 de țări. Cele mai mari rețele de supermarketuri și hipermarketuri, discounteri, distribuitori și importatori au vizitat pavilioanele expoziționale.

”APAR își propune ca prin programul de promovare a exporturilor să facă din alimentul românesc un motiv de mândrie națională și un motor al economiei românești”, potrivit comuncatului citat.

V.B.