23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:22
No menu items!

15 morți și 19 dispăruți după ce un feribot s-a scufundat

spot_img

Cel puţin 15 oameni au murit şi 19 sunt dați dispăruți luni, după ce un feribot s-a scufundat în largul coastei insulei Sulawesi din Indonezia. Ambarcaţiunea s-a scufundat cu 40 de persoane la bord imediat după miezul nopţii, ora locală (17:00 GMT duminică), a anunţat printr-un comunicat biroul local al agenţiei de căutare şi salvare din Indonezia.

Şase persoane au fost salvate şi transportate la spital pentru tratament. Nu se cunoaște încă motivul naufragiului. „În acest moment, 19 persoane sunt căutate în continuare”, a declarat Muhamad Arafah, şeful agenţiei locale de căutare şi salvare din oraşul Kendari din sud-estul Sulawesi. „Căutările vor fi făcute cu două echipe. Prima echipă se va scufunda în jurul locului accidentului”, iar „a doua echipă va verifica suprafaţa apei din jurul locului accidentului într-o barcă de cauciuc şi o barcă cu vâsle”, a spus el.

În Indonezia, se întâmplă des ca numărul real de pasageri de pe o navă să difere de cel din registrul de bord. Accidentele maritime sunt frecvente în acest arhipelag din Asia de Sud-Est format din aproximativ 17.000 de insule, unde localnicii folosesc feriboturi şi bărci mici pentru a se deplasa, în ciuda normelor slabe de siguranţă.

În 2018, peste 150 de persoane s-au înecat când un feribot s-a scufundat pe unul dintre cele mai adânci lacuri din lume, Sumatra. În luna mai a anului trecut, un feribot care transporta peste 800 de persoane şi care a eşuat, în ape puţin adânci, în largul provinciei Nusa Tenggara de Est a rămas blocat timp de două zile înainte de a fi readus pe linia de plutire. Nimeni nu a fost rănit în accident.

D.Constantin