7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 2:07
No menu items!

135.000 de tineri, recrutați în armata rusă. Putin a semnat decretul

spot_img

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret privind recrutarea în perioada aprilie-iulie 2022 a cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar și eliberarea din serviciul militar a cetățenilor care sunt înrolați.

„Pentru a efectua de la 1 aprilie până la 15 iulie 2022, recrutarea cetățenilor Federației Ruse cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani care nu se află în rezervă și sunt supuși conscripției pentru serviciul militar în conformitate cu legea federală, în limita a 135.000 de persoane”, se spune în comunicat, într-un decret publicat, joi, pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

În același decret, președintele Putin a dat instrucțiuni prin care urmează fie lăsați la vatră „soldații, marinarii, sergenții și maiștrii cărora le-a expirat termenul de serviciu militar”.

Cu o zi înainte, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a susținut că vor fi chemaţi la serviciul militar, în această primăvară, mai puțini tineri decât în ​​urmă cu un an şi a subliniat că niciunul dintre ei nu va fi trimis în punctele ”fierbinţi”.

La începutul lunii martie, Ministerul rus al Apărării a admis că la operaţiunile militare împotriva Ucrainei participă şi recruţi.

”Din nefericire, am descoperit mai multe situaţii de prezenţă a unor recruţi în unităţi care iau parte la operaţiunea specială în Ucraina. Practic toţi aceşti soldaţi au fost retraşi în Rusia”, a afirmat ministerul rus, care susține că astfel de cazuri vor fi evitate de acum înainte.

                                                                                                                Adina Silav