15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:49
No menu items!

13 copii, depistați cu COVID, după ce au fost într-o tabără din Alba. În ce condiții au fost cazați

spot_img

13 copii, cu vârste curpinse între 11 și 18 ani, dar și un supraveghetor, au fost depistați cu COVID-19, după ce au fost într-o tabără din Alba.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în perioada 2-19 august au fost depistate 14 cazuri pozitive de COVID-19 care au legătură cu o tabără organizată de o societate comercială din Alba. În urma anchetei, inspectorii DSP au stabilit că aceștia au venit în tabără deja infectați. Situația a fost posibilă pentru că administratorii nu ar fi făcut triajul epidemiologic la sosirea copiilor. Așa că cele 13 cazuri depistate la copii au fost alocate județelor Suceava, București, Argeș.

„Au fost cazuri pozitive COVID, 13 având ca localitate de infectare în afara județului și unul în interiorul județului. Ca urmare a anchetelor epidemiologice a fost concluzionat din declarațiile părinților și ale supraveghetorilor acestor copii că ei prezentau simptome încă de la plecare, din județele de domiciliu, astfel încât locul de infectare a fost stabilit ca fiind județul de unde au venit în tabără”, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

De asemenea, în urma controlului s-au descoperit mai multe nereguli- blocul alimentar și ustensile folosite la prepararea hranei neigienizate, pereți cu pânze de păianjen, vase murdare, camerele şi grupurile sanitare neigienizate corespunzător. 

Administratorii au fost amendați cu 10.000 de lei pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare în vigoare și pentru că nu au putut face dovada efectuării analizelor medicale periodice pentru personal.

Inspectorii DSP au stabilit, după controlul efectuat joi la tabăra din Ighiu, ca termen de remediere a deficienţelor data de 21 august, în caz contrar impunându-se suspendarea activităţii unităţii.

                                                                                                                  Adina Silav