7.1 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 3:27
No menu items!

12% din urmăriții internațional sunt români

spot_img

Ministerul Administraţiei şi Internelor a iniţiat, la cererea Interpol, un proiect de act normativ care permite delegarea ofiţerilor români la sediul Secretariatului General de la Lyon. Motivul cererii este că persoanele date în urmărire internaţională de către autorităţile judiciare din România reprezintă aproximativ 12 la sută din totalul celor daţi în urmărire la nivel mondial, ceea ce conduce la un volum semnificativ de date şi informaţii procesate la nivelul Secretariatului General, cu scopul de a facilita localizarea şi aducerea lor în faţa justiţiei.

Secretariatul General al Interpol a selecţionat deja un ofiţer de poliţie român pentru a îndeplini o funcţie cu atribuţii de coordonare a managementului datelor şi informaţiilor, care ar urma să fie detaşat în perioada următoare.

Interpolul este o organizație  internațională înființată în 1923. Are 190 de țări-membre, iar sediul central este în Lyon, Franța. Ca număr de state participante este a doua organizație interguvernamentală, după ONU. Alături de alte 14 state, România este membru fondator al acestei organizații.