7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:10

10 primari din Gorj și Dolj, acuzați de mită

spot_img

10 primării din județele Gorj și Dolj sunt percheziționate într-un dosar care privește infracțiuni de abuy în serviciu, dar și luare și dare de mită.

Poliţiştii și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fac 9 percheziţii la domiciliile unor primari din Gorj şi Dolj. Totodată, se ridică documente de la 10 primării viyate de anchetă.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcţiile pe care le ocupă, suspecţii ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pentru atribuirea şi derularea unor contracte de prestări servicii, precum şi pentru efectuarea de plăţi pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăţi comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei.

comunicat Parchet

Sunt vizate următoarele primării: Slivileşti, Cătunele, Stejari, Aninoasa, Borăscu, Negomir, Bărbăteşti, Plopşoru, Rovinari, din Gorj, şi Melineşti, din judeţul Dolj. La audieri va fost deja prezentat, în câteva momente, primarul comunei gorjene Urdari, Mihai Calotă, intrat în atenţia oamenilor legii acum cu două săptămâni, în acelaşi dosar care vizează activitatea firmelor conduse de omul de afaceri gorjean Ion Iordache, fost primar al oraşului Turceni. 12 persoane vor fi aduse la audieri.