1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 12:09
No menu items!

10 localități din Ilfov, în carantină. Măsurile de ultimă oră luate de autorități

spot_img

Orașul Popești-Leordeni și comuna Tunari se adaugă din această seară celorlalte 8 localități din județul Ilfov care se află deja în carantină. Rata de infectare cu noul coronavirus din acest județ continuă să crească și a ajuns vineri la 6,37, cea mai ridicată din țară. 

Prefectura Ilfov a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, că orașul Popeşti-Leordeni şi comuna Tunari intră în carantină, de vineri seară, începând cu ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Cele două ordine emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, prevăd instituirea carantinei zonale pentru Popeşti-Leordeni şi Tunari de vineri, de la ora 22.00, până pe 2 aprilie, la aceeaşi oră.

Potrivit Ordinului, rata de infectare în Popeşti-Leordeni a ajuns la 7,4 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, ordinul de carantinare prevede şi măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în zonă sau care tranzitează zona. Astfel, din această noapte, intrarea și ieșirea din localităţile carantinate se va putea face doar pe baza unei declarații pe propria răspundere, a adeverinței de salariat sau a legitimației de serviciu. Rata de infectare în judeţul Ilfov a ajuns la 6,37, fiind cea mai mare rată de incidenţă din ţară.

Joi seară, numărul localităților ilfovene înb carantină a ajuns la 8, după ce măsura a fost instituită pentru orașul Otopeni și comunele Brănești și Berceni. În carantină mai sunt Bragadiru (de luni), Chiajna și Cornetu (de marți), Clinceni (9 martie) și Dobroiești (11 martie).