28.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 20:03
No menu items!

10.000 de crime de război, investigate în Ucraina. Aproape 1.000 de copii au fost uciși sau răniți

spot_img

În total, 10.257 de cazuri de presupuse crime de război comise de forţele ruse în Ucraina au fost înregistrate în Ucraina de la începutul invaziei ruse, de pe 24 februarie, iar 223 de copii au murit, a anunţat Procuratura Generală a Ucrainei, sâmbătă, relatează The Guardian, preluat de news.ro.

Alţi 633 de copii ar fi fost răniţi, potrivit Procuraturii Generale ucrainene. 

Autorităţile ucrainene au efectuat, sâmbătă, noi deshumări în anchetele privind comiterea de crime de război de către armata rusă în localităţile ocupate din Nord-Vestul Kievului. Numărul total al civililor morţi în Vîşgorod este de 63, iar dintre aceştia 33 sunt din Ivankiv. Printre victime se află şi doi copii, unul de 12 ani, iar celălalt de 13 ani.

În urmă cu o săptămână, procurorul general al Ucrainei a declarat că biroul deschide noi cazuri de presupuse crime de război comise de forțele rusești.

„Am identificat deja criminali de război. Sunt 15 persoane în regiunea Kiev, de exemplu, 10 dintre ele în Bucea. Îi tragem la răspundere pentru tortură, viol și jafuri”, a declarat Iryna Venedictova.

Procurorii ucraineni au identificat, tot în cursul zilelor trecute, zece soldați ruși suspectați de o serie de crime la Bucea. În ceea ce privește identificarea victimelor de la Bucea, procurorul general a declarat că unele cadavre nu pot fi identificate și că se colectează mostre de ADN.

E. Stan