19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 14:13
No menu items!

1 miliard de euro pentru primării și IMM-uri. Cum vor fi folosiți banii

spot_img

O ordonanţă de urgenţă adoptată, vineri, de Guvern, va asigura o finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde. Din aceştia, 500 de milioane de euro vor merge către autorităţile publice şi 500 de milioane de euro către IMM-uri. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook. 

„Am adoptat astăzi (vineri – n.r.) o ordonanţă de urgenţă care va asigura o finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde. Din aceştia, 500 de milioane de euro vor merge către autorităţile publice şi 500 de milioane de euro către IMM-uri”, afirmă premierul în postare. 
 
Premierul a precizat că „fondurile vor putea fi utilizate de autorităţile locale pentru proiecte de eficientizare energetică pentru şcoli, spitale, dar şi pentru iluminatul public inteligent”. 
 
„Avantajele unor astfel de proiecte sunt multiple, dar cele mai importante sunt reducerea consumului de energie şi reducerea costurilor utilităţilor. În cazul companiilor, finanţarea poate fi investită în proiecte de eficientizare energetică a halelor de producţie şi de generarea de energie verde pentru consum propriu”, spune Nicolae Ciucă. 
 
„Continuăm, astfel, să susţinem prin măsuri concrete dezvoltarea sustenabilă a capacităţilor de producţie a energiei pentru întreaga ţară”, arată premierul în finalul postării. 
 
R. Dan