10.7 C
București
vineri, 26 aprilie 2024 - 10:16
No menu items!

Șase copii și tatăl lor găsiți morți în casă

spot_img

Prima ipoteză a anchetatorilor este că decesul ar fi fost provocat de intoxicaţia cu monoxid de carbon provenit de la o instalaţie de încălzire improvizată

ambulanta

Şase fraţi, cu vârste cuprinse între şase luni şi şapte ani, precum şi tatăl acestora au fost găsiţi morţi, luni dimineaţă, într-o garsonieră din Rovinari. Prima ipoteză este că decesul ar fi fost provocat de intoxicaţia cu monoxid de carbon provenit de la o instalaţie de încălzire improvizată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Mihai Avramescu, în garsoniera din Rovinari în care un bărbat şi cinci copii ai acestora au fost descoperiţi decedaţi a mai fost găsit un băieţel de cinci ani.

Avramescu a precizat că băieţelul a fost găsit în spatele unui fotoliu din garsonieră.

Tatăl băieţelului şi cinci fraţi ai acestuia au fost găsiţi morţi, luni dimineaţă, în jurul orei 7.30, în garsoniera lor din Rovinari, prima ipoteză fiind că decesul ar fi fost provocat de o intoxicaţie cu monoxid de carbon provenit de la o instalaţie de încălzire improvizată.

Potrivit primarului localităţii Rovinari, Dorin Filip, citat de MEDIAFAX, copiii au vârste cuprinse între şase luni şi şapte ani şi sunt fraţi, ei locuind cu tatăl lor într-o garsonieră dintr-un bloc din Rovinari.

Primarul spune că locuinţa în care stăteau aceştia era încălzită cu o instalaţie termică improvizată, care în cursul nopţii de duminică spre luni nu ar mai fi evacuat gazele în exterior din cauza vântului puternic.

Potrivit sursei citate, şi alţi doi copii dintr-o garsonieră de la etajul superior s-au intoxicat cu monoxid de carbon, ei fiind transportaţi la spital şi fiind în afara oricărui pericol.

Bărbatul era angajat al Complexului Energetic Oltenia, iar soţia acestuia este plecată la muncă în Italia.

Cei doi soţi aveau şapte copii, cel de-al şaptelea – o fată – scăpând cu viaţă pentru că nu a dormit acasă, fiind plecată la bunici la Târgu Jiu.

 La faţa locului se află reprezentanţi ai Poliţiei Gorj, ai ISU, precum şi ai furnizorului de gaz, care a oprit alimentarea cu gaz în bloc.