16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:24
No menu items!

„Săptămâna educaţiei în străinătate”, la București și Constanța

spot_img

 

„Săptămâna educaţiei în străinătate”, la București și Constanța

 

„Săptămâna educaţiei în străinătate”, care se va desfăşura între 2 şi 9 martie în Bucureşti şi Constanţa , va reuni reprezentanții a peste  60 de universităţi şi licee de elită din Europa.

Evenimentul va include trei târguri specializate de studii liceale şi universitare, precum şi de tabere de vară în străinătate. Astfel, în zilele de 2 şi 3 martie în Bucureşti, la Hotelul Hilton, va avea loc târgul pentru studii universitare. Pe 8 şi 9 martie se va desfăşura în Bucureşti, tot la Hotelul Hilton, târgul dedicat studiilor liceale şi taberelor de vară în străinătate. În Constanţa va avea loc pe 7 martie, la Hotelul Ibis, târgul dedicat studiilor  universitare, liceale şi taberelor de vară în străinătate.

Potrivit organizatorilor, două universităţi din Marea Britanie au anunţat un sprijin financiar suplimentar pentru fiecare candidat admis din România. Astfel, Universitatea din Salford va oferi o bursă socială specială de 1.500 de lire sterline, care va fi acordată în mod automat în numerar pentru fiecare student din România înscris la studii universitare. Universitatea mai acordă şi o bursă suplimentară de 2.000 de lire sterline pentru studenţi cu rezultate remarcabile, precum şi câte 1.500 şi 4.000 de lire sterline reducere din taxele de studiu pentru masterate şi MBA.

De asemenea, Universitatea Bradford a anunţat că oferă burse speciale pentru toţi solicitanţii din România, cu diplome notate peste 9.00. Aceştia vor primi 3.500 de lire sterline în primul an şi alte 1.000 de lire sterline în anii doi şi trei, dacă vor păstra performanţele academice. Toţi ceilalţi cetăţeni români vor primi 500 de lire în mod automat, în momentul înscrierii.

 „Săptămâna educaţiei în străinătate” va aduce în România şi colegii de elită din Marea Britanie, Elveţia şi Germania. În special pentru elevii români vor fi acordate burse cuprinse între 30 şi 70% din taxele de şcolarizare. De asemenea, organizatorii vor lansa un concurs de burse pentru elevii de 16 ani, prin care aceştia vor avea ocazia să îşi finalizeze studiile liceale în străinătate şi să obţină o diplomă britanică, la preţuri mai mici comparativ cu învăţământul privat din România.

Programul manifestării mai include seminarii specializate pentru elevi şi părinţi, susţinute în colaborare cu studenţi români care învaţă deja în străinătate.

Participanţii la manifestare vor mai avea ocazia să beneficieze de consultaţii gratuite şi să aleagă cea mai potrivită tabără de limbi străine în altă ţară, din peste 300 de propuneri.

 O.P.