16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:32
No menu items!

Șeful Poliției Pantelimon a furat ceasul-spion al DNA de pe mâna denunțătorului

spot_img

Ceasul pe care șeful Poliției Pantelimon, Alexandru Adrian Șovar, i l-a furat denunțătorului era parte a tehnicii DNA

politia_pantelimon

DNA a anunțat, luni, într-un comunicat de presă, că șeful Poliției Pantelimon (Ilfov), Alexandru-Adrian Șovar este anchetat sub control judiciar pentru trei infracțiuni, dintre care două de corupție: luare de mită, dare de mită și…furt calificat.

În Ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se menţionează că există date şi aspecte care conturează suspiciunea rezonabilă, potrivit căreia, inculpatul Şovar Alexandru-Adrian a primit, în luna iulie 2013, suma de 600 de dolari USD de la o persoană care era cercetată penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice. Banii au fost primiţi pentru ca, din prisma atribuţiilor de şef al Poliţiei Oraşului Pantelimon, să ajute persoana respectivă să obţină o soluţie favorabilă în acel dosar penal. Ulterior, în aceeaşi lună, inculpatul Şovar Alexandru-Adrian, în sediul Poliţiei oraşului Pantelimon, jud. Ilfov, i-a dat 300 de dolari USD, unui subofiţer de poliţie aflat în subordinea sa, astfel încât să o ajute pe persoana menţionată în dosarul penal în care era cercetată pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Direcția Națională Anticorupție
comunicat de presă

La data de 14 mai 2014, Şovar Alexandru-Adrian, în timpul unui dialog înregistrat ambiental în cauză, a luat ceasul de mână deţinut de denunţător şi a refuzat să-l restituie, mai precizează DNA, în comunicatul remis luni. Această faptă a șefului Poliției Pantelimon a fost încadrată ca furt calificat. Ceea ce nu spune DNA, negru pe alb, în comunicatul de presă, este că ceasul respectiv, un ceas-spion, cu cameră video încorporată, făcea parte din recuzita folosită de procurori pentru acea interceptare ambientală.

Raluca Dan