9.6 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 20:47
No menu items!

Șeful OPSPI, amenințat cu demiterea

spot_img

Remus Vulpescu

Șeful Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, este amenințat cu demiterea de premierul Victor Ponta. Acesta din urmă a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că Vulpescu ar trebui să vorbească mai puţin şi să explice mai mult, altfel va trebui găsit altcineva care să conducă Oficiul.

Șeful Executivului i-a cerut, în şedinţa de miercuri, ministrului economiei ca, în ziua de luni, să fie pregătit atât pentru semnarea contractului cu Dan Diaconescu în cazul în care acesta are banii, dar şi pentru un eşec al privatizării. „În funcţie de rezultatul final, se semnează sau nu contractul, trebuie să prezentaţi luni după-amiaza, dacă va fi cazul, strategia noastră pentru administrare specială, plata salariilor, repornirea activităţii şi tot ce înseamnă pregătirea pentru un nou proces de privatizare, gândit mult mai bine decât a fost gândit cel pe care l-am preluat de noi în mers”, a spus Ponta.

Premierul i-a mai spus ministrului Daniel Chiţoiu să-i ceară şefului OPSPI să vorbească mai puţin. „Domnul Vulpescu să facă bine să explice foarte clar. Să vorbească mai puţin şi să explice mai mult. Dacă poate, dacă nu, găsim un alt şef la OSPSI care poate să explice mai clar”, a avertizat Ponta.