15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:21
No menu items!

Șefii din CFR anchetați de DNA au fost suspendați

spot_img

Directorul de tracțiune al CFR Călători, Teodor Gavriș, a fost demis în urma verificărilor făcute de Corpul de control al ministrului Ioan Rus

Angajat CFR împușcat cu gloanțe de cauciuc după ce a fost confundat cu un hoț

Directorul de tracțiune al CFR Călători, Teodor Gavriș – pus sub acuzare de procurorii DNA pentru fapte de corupție – a fost revocat din funcție și suspendat din activitate. Anunțul a fost făcut, vineri, într-un comunicat de presă, de oficialii CFR Călători și vine la doar o zi după ce Corpul de control al ministrului Ioan Rus a descins în companie.

Această măsură a fost luată ca urmare a implicării acestuia de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar penal privind comiterea unor infracțiuni legate de activitatea desfășurată în cadrul companiei. CFR Călători a pus la dispoziţia DNA documentele solicitate şi va colabora în continuare cu toate instituţiile statului cu atribuţii în instrumentarea acestui dosar. De asemenea, Directoratul CFR Călători a demarat un control tematic la nivelul mai multor subunități ale companiei.

CFR Călători
comunicat de presă

Și Laurenţiu Seceleanu, director CNCF CFR SA – Sucursala Regională de Căi Ferate Galați, a fost suspendat din funcție în urma deciziei luată joi de magistrații Tribunalului Cluj. Judecătorii au hotărât ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu, în același dosar instrumentat de DNA, în care a fost pus sub acuzare și Teodor Gavriș.