23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:33
No menu items!

Şoferii care ignoră indicaţiile poliţiștilor vor achita costul deszăpezirii

spot_img

Şoferii care ignoră indicaţiile poliţiștilor vor achita costul deszăpezirii

În cadrul reuniunii comandamentului de iarnă de astăzi, ministrul de Interne Radu Stroe a anunţat că se gândeşte să înăsprească sancţiunile pentru şoferii care nu respectă indicaţiile poliţiei rutiere, inclusiv prin obligarea acestora să plătească motorina consumată de autorităţi la intervenţia de deszăpezire.

 „În cazul şoferilor iraţionali, vom discuta şi alte modalităţi de sancţionare, inclusiv costul motorinei pentru cei care şi-au permis să străpungă barajul poliţiei. Poliţia va trebui să ia măsuri şi mai aspre”, a spus Radu Stroe.

El a dat exemplul unui caz petrecut în zona Vămii Albiţa, unde opt autocare cu cetăţeni moldoveni au rămas blocate deoarece şoferii mijloacelor de transport nu au respectat restricţiile de circulaţie impuse de către poliţie. „Deşi barajul poliţiei rutiere a fost foarte clar, conducătorii auto au străpuns barajul poliţiei, încălcând legea inclusiv în sens penal şi au pus în pericol viaţa a peste 200 de persoane. Am cerut poliţiei circulaţiei să aplice toate sancţiunile prevăzute de lege referitor la conducătorii auto şi mă gândesc că tot combustibilul consumat de către ISU, de poliţie, de MAI va trebui ca aceşti oameni să-l plătească”, a explicat ministrul de Interne.

În context, Radu Stroe a remarcat că Poliţia rutieră este „această cavalerie uşoară” care acţionează pe drumurile naţionale în timpul condiţiilor meteo nefavorabile.

Comandamentul de iarnă a fost convocat marţi la Palatul Victoria, şedinţa fiind condusă de vice-premierul Liviu Dragnea. La întâlnire au participat şi ministrul de Interne Radu Stroe, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură Dan Şova, ca şi secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

O.D.