Şeful Direcţiei de Luptă Anti-Fraudă, Claudiu Dumitrescu, propus şef de secţie la DNA

Claudiu Dumitrescu, propus şef de secţie la DNA
rnews.ro
Claudiu Dumitrescu, propus şef de secţie la DNA
rnews.ro
Şeful Departamentului de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), Claudiu Dumitrescu, a fost propus de ministrul justiției, Robert Cazanciuc, pentru a ocupa funcția de procuror șef în cadrul unei secții a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
Claudiu Dumitrescu este singurul procuror care a trimis doi miniștri în spatele gratiilor. În urma anchetelor pe care le-a desfășurat, Decebal Traian Remeş și Ioan Avram Mureșan au primit pedepse cu închisoarea, în dosarul ”Caltaboșul”.
Tot el este cel care a instrumentat dosarul ”Valiza”, în care omul de afaceri George Becali a fost condamnat definitiv pentru dare de mită, la trei ani de închisoare cu executare.
Totodată, legăturile lui Dumitrescu cu Direcția Națională Anticorupție sunt destul de vechi, întrucât el a lucrat în această structură încă de la înființare, în 2003. În cadrul DNA, între 2004 și 2010, el a ocupat funcția de șef al Serviciului de Combatere a Infracţiunilor de Corupţie Împotriva Intereselor Financiare ale Comunităţilor Europene din cadrul Secţiei I de Combatere a Corupţiei.
În momentul de față, Claudiu Dumitrescu este șef al DLAF (subordonată Guvernului), el ocupând această poziție din anul 2010.
Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU