Sebastian Ghiță, audiat prin videoconferință în Comisia pentru controlul SRI

Sebastian Ghiță ar putea fi audiat, cel mai probabil miercurea viitoare, prin videoconferință, la Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul activității  Serviciului Român de Informații (SRI).

Surse din comisie, citate de Antena 3  au precizat că audierea lui Ghiță – aflat la Belgrad – ar urma să aibă loc în contextul declarațiilor făcute în fața membrilor Comisiei de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir.

“Da, îl vom audia prin videoconferință. Am auzit, prin intermediul unei rețele de socializare, că și domnul Ghiță vrea să fie audiat. L-am putea audia săptămâna viitoare, miercuri, sau în miercurea următoare. Va fi audiat în calitatea de cetățean român care poate să spună lucruri despre activitatea de la SRI, nu pentru calitatea pe care a avut-o, de membru în Comisia de Control al SRI. Vrem să vedem dacă poate prezenta probe, date, despre activitatea celor din SRI. Apoi, vom cere precizări de la SRI și vom trage concluzii. Comisia nu îi poate oferi imunitate lui Ghiță. Există pe ordinea de zi a Comisiei modificări ale legislației.”, a spus Claudiu Manda, șeful Comisiei, la România TV.

De altfel, ce-a de-a doua audiere a lui Dragomir în Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul activității  SRI, ar urma să aibă loc marți.

R.D.

NICIUN COMENTARIU