19.5 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 23:34

LOVITURĂ PENTRU KOVESI. CSM sesizează Inspecția Judiciară. Sunt anchetate presiunile făcute de șefa DNA asupra inspectoarei Focică

spot_img

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a votat, joi, pentru sesizarea Inspecţiei Judiciare (IJ) care ar urma să verifice posibilele presiuni pe care șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, le-ar fi făcut asupra inspectoarelor, în timpul controlului realizat la Direcție.

Prin acest vot, CSM a admis practic sesizarea formulată de Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) şi de Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) şi înaintată Plenului la şedinţa de joi. Urmează astfel ca, la Inspecţia Judiciară, să fie deschisă o anchetă disciplinară în cazul Mihaelei Focică care, într-o înregistrare făcută publică de luju.ro, i se plânge adjunctului șefului Inspecției Judiciare, procurorul Gheorghe Stan, de presiuni pe care Kovesi le-ar fi făcut asupra ei, pentru a se retrage din echipa de control.

Joi, UNJR şi AMR au cerut CSM să se sesizeze în vederea apărării independenţei sistemului judiciar faţă de pretinsele presiuni pe care Laura Codruţa Kovesi le-ar fi făcut asupra procurorului inspector Mihaela Focică.

Între timp, Mihaela Focică a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva șefului adjunct al Inspecției Judiciare, Gheorghe Stan, pe care îl acuză de șantaj.

Surse judiciare citate de luju.ro arătau că plângerea penală a fost declinată de Parchetul General la DNA.