Okonomiyaki

Cunoscută și sub denumirea de clătită sau pizza japoneză, okonomiyaki este un preparat popular în Japonia, astfel încât se găsesc restaurante specializate în okonomiyaki

okonomiyaki

Există două tipuri de okonomiyaki. Pentru okonomiyaki în stilul Kansai (sau Osaka) aluatul și ingredientele sunt amestecate, apoi fripte pe ambele părți, fiind cunoscută și ca pizza japoneză sau clătita japoneză. Cel de-al doilea tip de okonomiyaki este Hiroshima, pentru care se prepară o clătită subțire, apoi se adaugă în straturi ingredientele. De multe ori este însoțită de tăiței prăjiți.

Ingredientele adăugate sunt destul de variate, în funcție de preferințele fiecăruia. Acestea diferă de la carne de pui, porc și fructe de mare până la wasabi și brânză. Varietatea se reflectă în însuși numele acestui fel de mâncare, pentru că se traduce literal prin “a prăji ceea ce îți place/dorești”

Ingrediente:

  • 2 ouă,
  • 170 ml apă/supă de pui,
  • 100 gr făină,
  • 200 gr varză,
  • 3 cepe verzi,
  • 2 linguri pesmet cu fulgi de ardei,
  • 1 linguriță ulei,
  • 3 linguri sos soia,
  • 2 linguri pastă de roșii și ardei.

Mod de preparare:

Făina se cerne și se amestecă cu apa sau cu supa de pui pâna ce devine o pastă. Apoi se adaugă ouăle și, cu ajutorul unui mixer sau al unui tel, se omogenizează.

okonomiyaki1

Varza se taie fin, ceapa se toacă, baconul se taie în fâșii subțiri și se adaugă toate la pasta de ou, alături de pesmetul cu fulgi de ardei.

okonomiyaki2

Compoziția formată se împarte în două și se toarnă pe rând în tigaia unsă cu ulei. Se lasă câte 5-8 minute pe fiecare parte, la foc mediu.

Pasta de roșii se amestecă cu sosul de soia și se folosește pentru ungere. Se poate consuma ca atare, cu maioneză de casă sau sos yozu.

okonomiyaki3Poftă bună!

NICIUN COMENTARIU