Metrorex: Magistrala Drumul Taberei va fi inaugurată la jumătatea anului 2018; lucrările la Magistrala spre Otopeni încep în acest an

Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei va fi funcțională cu călători la finele semestrului I din 2018, iar pentru Magistrala 6 spre Otopeni ne propunem ca lucrările să demareze până la sfârșitul acestui an, a declarat miercuri, Marin Aldea, director general Metrorex.

”Pentru Magistrala 5 de metrou avem structura de rezistență realizată în procent de 91-92%, finisajele în procent de 32-35%, dar sunt stații unde avem un procent de realizare de 70-80%, cum ar fi stația Orizont, Favorit și Drumul Taberei 34. Noi ne-am propus ca, la finele semestrului I al anului 2018, să punem în funcțiune cu călători Magistrala 5, cu trenurile din flota actuală”, a spus Aldea, citat de Agerpres.

În ceea ce privește Magistrala 6 de metrou către Aeroportul Henri Coandă, directorul general al Metrorex a precizat că lucrările ar putea demara până la sfârșitul acestui an.

”Magistrala 6 către aeroport se va realiza într-un termen de 48 de luni de la începerea lucrărilor, așa cum scrie în studiul de fezabilitate. Termenul este stabilit de către specialiști și consultanți. Ne propunem ca, până la sfârșitul acestui an, să începem lucrările la Magistrala 6”, a afirmat Aldea.

T.S.

NICIUN COMENTARIU