Liviu Dragnea, după ședința CEx: Am luat act de anunţul prim-ministrului că îşi va prezenta demisia

Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, miercuri seara, într-o conferință de presă, susținută alături de președintele ALDE, Călin Popescu – Tăriceanu, că Sorin Grindeanu va demisiona dacă va fi numit un nou premier social-democrat.

”Am făcut o evaluare a stadiului implementării programului de guvernare, o analiză anunțată imediat după ce a fost instalat noul guvern, în ianuarie anul curent. Sigur că exista varianta în care să facem o evaluare superficială, în care lucrurile care nu merg să fie ascunse sau aveam varianta nu foarte confortabilă să spunem adevărul, oricât ar fi de crud. Nu a fost o acțiune de evaluare care să aibă de la început anumite persoane, ci s-a lucrat la un document care să ne arate unde suntem și, foarte important, să luăm decizia corectă. Este o acțiune în premieră, nu cred că ceea ce s-a mai întâmplat în România, când din diverse motive au fost păstrate guverne care au ruinat țara. Mult mai important decât un joc politic este ca această țară să beneficieze de prevederile unui program votat masiv. Documentul ne-a arătat că direcția este bună, dar ritmul de implementare destul de scăzut. Țările din Europa sunt într-un ritm de dezvoltare foarte mare. România are oportunitatea să le ofere românilor o viață foarte bună. Vorbim de măsuri care sunt deja adoptate, o serie mică de facilități fiscale pentru mediul de afaceri, dar măsuri care trebuiau dublate de altele care să le susțină. S-a discutat despre măsurile care trebuiau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Acestea trebuiau adoptate până la 1 iulie 2017. Legea prevenției, pachetul care să diminueze birocrația și să crească veniturile firmelor, un ritm de investiții mai mare. Analizând acest document, majoritatea colegilor, inclusiv eu, au tras concluzia că o parte din membrii Guvernului, din păcate nu o parte mică, nu au luat în serios programul de guvernare” a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a confirmat că toți miniștrii demisionează, iar Sorin Grindeanu va demisiona dacă va fi desemnat un nou premier din partea PSD.

”Am luat act de anunțul prim-ministrului că își va prezenta demisia. Toți membrii PSD din Guvern și-au prezentat demisiile. PSD și ALDE sunt pregătiți să formeze un nou guvern, care va cuprinde și măsurile necesare pentru recuperarea întârzierilor. Continuarea guvernării în actuala stare, cu Sorin Grindeanu sau nu, risca, ca, în România, în trei luni de zile, programul de guvernare să nu mai poată fi pus în practică. Ce va rămâne va fi dacă această coaliție va putea face din România, până în 2020, o țară puternică” a continuat Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că guvernarea coaliției PSD-ALDE trebuie în primul rând să fie una transparentă, care să își asume și greșelile.

”Trebuie să fie o guvernare 100% transparentă, cu plusuri cu minusuri” a conchis Liviu Dragnea.

R.D.

NICIUN COMENTARIU