Liderii PSD, în ședință. Ce vor decide în privința miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb

Liderii PSD se reunesc, luni dimineața, în Biroul Permanent al partidului, pentru a discuta despre cazul vicepremierului Sevil Shhaideh – pusă sub acuzare de DNA în dosarul „Insula Belina” – şi al ministrului delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, în cazul căreia DNA a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală.

Tot luni, ar urma să ajungă la Parlament sesizarea procurorilor în cazul Rovanei Plumb.
 
Luni dimineața, la intrarea în sediul PSD, Codrin Ștefănescu s-a declarat nemulțumit de activitatea ministrului justiției Tudorel Toader și a precizat că va cere revocarea acestuia din funcție în Comitetul Executiv Național al partidului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că „dosarul Belina” este o „ficţiune” şi reprezintă un atac violent la adresa Guvernului şi că a primit informaţii că procurorii DNA ar urma să ajungă şi la fiul său.

Întrebat dacă vicepremierul Sevil Shhaideh ar trebui să demisioneze după ce a fost pusă sub urmărire penală, Liviu Dragnea a spus că situaţia va fi discutată luni în Biroul Politic Naţional al PSD. „Mâine (luni – n.red.) ne vom întâlni în BPN şi va fi prima care va vorbi. Vor vorbi şi premierul, şi ceilalţi colegi… O să spun mâine”, a adăugat liderul PSD.

R.D.

NICIUN COMENTARIU